At vinde over recession - Forberedelse

At vinde over en recession: Forberedelse

Forberedelse til recession

Danmarks traditionelle og vigtige eksportmarkeder hoster.


Tyskland slås med risikoen for at opnå den lidet flatterende, økonomiske status "Recession". Storbritannien leverer BREXIT lige om lidt, og de økonomiske konsekvenser er uoverskuelige. USA evner at komme op at slås med alle, og har i øvrigt nok i sig selv. Den globale økonomi er ikke længere vigtig for den store supermagt. Kommer der en "downturn"?


Måske er danske virksomheder allerede ved at rebe sejlene? For beskæftigelsestallene for maj og juni 2019 synes at tabe pusten.

Hvis stormen er på vej, findes der to velkendte muligheder:

- At bygge læskur

- At bygge vindmølle


Bain & Company har skrevet en solid artikel om vindere og tabere fra finanskrisen. Den er ikke længere væk, end at de fleste kan huske konsekvenserne. Erhvervsledere er i følge artiklen ikke så interesserede i recessionens præcise timing og hvor længe den står på. Det handler mere om tidligt at gribe ind, mens der er flere valgmuligheder.


 • "Fremtid-tilbage-kig"
  Hvordan skal forretningen se ud efter recessionen? Så ved du, hvor du skal investere. Kundesegmenter, værdiskabelse, digital teknologi og processer.

 • Stress-test resultatopgørelsen og balancen 3 år frem
  Hvordan ser likviditeten ud i forskellige scenarier, herunder lav og negativ vækst. Nu er et godt tidspunkt at bygge solide relationer til banken.

 • Identificer potentielle opkøb
  Mens renten er lav: Lav en liste over nye forretningsområder, konkurrenter og nye indtjeningskilder. Dermed har du overblikket og er klar på aftrækkeren, når timingen er rigtig.

 • Organiser omkostningerne allerede nu
  Det handler ikke om at skære ind i muskelvævet. Det handler om at tage gevinsterne fra ny teknologi, f.eks. digitaliserede processer.


Se kort infografik her.


Læs den solide artikel (12 sider på engelsk, PDF) her.


Kilde: Bain & Company, 2019

Infographic: "Preparation is key to winning in a recession"

Used with permission from Bain & Company


Jeg vil gerne læse dine kommentarer til denne artikel - udfyld her under:


 
 
 
 
- sammen med kunder og kolleger, udvikler vi forretningen

Ny Kirkevej 7

DK - 8680 Ry

+ 45 40 189 189

kragholm@kragholm.dk